Hyvä asiakkaamme,

Katso aukioloajat juhlapyhien ja kesälomien aikana AJANKOHTAISTA -osiosta!

Normaalisti palvelemme Muuramessa ma-pe klo 10-17.30 ja la klo 11-14. Laukaassa palvelemme ma-to 10-17.30 ja perjantaisin klo 10-17. Pajulassa ma-to klo 10-17. Muina aikoina sopimuksen mukaan, joten soita ja kysy sinulle sopivaa aikaa.

Näöntarkastukset ovat varattavissa nettiajanvarauksella. Linkki ajanvaraukseen kohdassa VARAA AIKA sekä pääsivuillamme www.fennooptiikka.fi
Valitse sieltä Muurame, Laukaa tai Jyväskylän kohdalta optikko Pajula.

Palvelemme myös puhelimitse:

Fenno Optiikka Muurame: puh. 0400 22 99 73
Laukaan Optikko: 050 35 35 590
Optikko Pajula: 050 551 8000

Äkillisissä silmäoireissa ota yhteyttä kunnalliseen päivystykseen - esimerkiksi salamointi, nokisade, näkökenttäpuutokset, kova kipu, silmätulehdus tai muu äkillinen oire. Lasireseptiasioissa voit olla yhteydessä meihin, niin pyrimme auttamaan Sinua.

KORONAVIRUS-TIEDOTE:

Henkilökuntamme on rokotettu. Vältä silti tulemasta liikkeeseen siinä tapauksessa, että olet flunssainen tai olet mahdollisesti altistunut koronavirus-taudille tai jollekin muullekin tarttuvalle taudille.

Tervetuloa palveltavaksi!

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Olemme yksityinen optikkoliike Muuramen Kauppakeskuksessa 9-tien varressa. Toinen saman yrittäjän liike sijaitsee Laukaan keskustassa S-marketin jälkeen vasemmalla. Molempien lähellä on ilmaisia parkkipaikkoja. Laukaassa parkkialue on ruuhkainen lounasaikaan. Optikko Pajulan lähellä Vaajakoskella on maksuttomia kiekkopaikkoja ja sisäpihalla 1 asiakaspaikka sekä invapaikka.

Palvelumme on asiantuntevaa, ystävällistä ja joustavaa. Panostamme kehysvalikoimaamme ja linssien laatuun. Fenno-liikkeissä linssien reunahionta tehdään Suomessa, mistä meillä on oikeus käyttää Avainlippua. Autamme Sinua kaikissa näönterveyteen liittyvissä kysymyksissä!

Varaa aika näöntarkastukseen optikollemme silmälasi-, piilolasi-, aurinkolasi- tai työnäköasioissa.

Mikäli haluat tarkastuttaa silmän terveyden, sinulla on silmäsairauksia tai silmäsi ovat leikatut, varaa aika silmälääkärille: Muuramessa vastaanottoa pitävät Irma Onali ja Pauliina Nissinen, Laukaassa Kari Kauppinen ja Minna Mäkinen. Voit toki käydä silmälääkärillä muuallakin, esimerkiksi Jyväskylässä Silmäterässä, Mehiläisessä tai Terveystalossa.

Meille kannattaa tulla kauempaakin. Tervetuloa palveltavaksi!

Palvelut

 • Optikon näöntarkastukset ja silmänpaineen mittaukset 

  Työnäkö- ja optoergonomiset palvelut. Näyttöpääte- ja suojalasit vahvuuksilla.

  Karsastus- ja ortoptiset tutkimukset

  Silmälääkärin vastaanotto 

  Ajokorttinäkötarkastukset ja -todistukset silmälääkäriltä

  Piilolasisovitukset

  Kuivasilmätutkimukset

  Hyvä valikoima lasten ja nuorten kehyksiä.

  Vauvakehykset tilauksesta, soita niin siirrämme ne oikeaan liikkeeseen näytille! 

  Aurinkolasit eri tarkoituksiin, voimakkuuksilla tai ilman 

  Urheilunäkemisen asiantuntija

  Medima-angoralämmittimet

Kehykset ja linssit

Valikoimamme perustan muodostavat harkiten valitut merkkikehykset ja korkealuokkaisesta laadustaan tunnetut saksalaiset Rodenstock-linssit pinnoitteineen. Kun haluat parasta, voimme tarjota sinulle 3d-kameralla mitoitettavia yksilöllisiä linssejä, joilla saamme Sinulle juuri Sinun voimakkuuksin ja kehykseen räätälöidyt markkinoiden parhaimmat näköalueet omaavat linssit. Elokuusta 2018 alkaen lisänä Impressionistin 3d mittoihin tutkimme silmäsi Rodenstockin DNEye Scannerilla, jonka ainutlaatuiset tulokset tarkentavat entisestään yksilöllisiä linssejä. 


DNEye scanner by Rodenstock

Parhaat silmälasit. Terävä näkö – Näe maailma tarkempana kuin koskaan.

Fenno Optiikka yrittäjät ovat ainoina Suomessa ottaneet käyttöönsä Rodenstockin valmistaman DNEye® Scannerin. Rodenstockin ainutlaatuinen teknologia yhdistettynä Fenno optikon korkeaan ammattitaitoon tuottavat yhdessä parhaat silmälasit, joissa on ennenäkemätön näkemisen terävyys ja mukavuus.

DNEye® Scanner mittaa ja määrittää muutamassa minuutissa silmästä 7000 biometrista mittaustietoa, jotka kuvaavat silmän rakennetta. Nämä arvot ovat jokaisella yhtä ainutlaatuiset kuin sormenjäljet. Kun yksilölliset biometriset mittaustiedot huomioidaan ja linssin kuvautuminen lasketaan silmän pituuden mukaan, saadaan jokaiselle käyttäjälle luotua ihanteelliset yksilölliset näköalueet linsseihin ja siten parhaat silmälasit.

DNEye® PRO teknologialla mitataan silmän anatomia yksilöllisesti. Tutkimuksesta ilmenee silmän taittovoimaero pienellä ja isolla pupillilla ja ensimmäistä kertaa nämä silmän erilaiset taitto-ominaisuudet saadaan hyödynnettyä linssivalmistuksessa. Rodenstock on maailman ainoa silmälasilinssivalmistaja, joka siirtää nämä mittaustiedot yksilöllisesti räätälöitävään linssiin. Linssit parantavat kontrasteja ja terävöittävät näköhavaintoa. Tuloksena ovat kautta aikain yksilöllisimmät ja tarkimmat Rodenstock-linssit, joilla saavutetaan kokonaisvaltainen terävä näkö ja parhaat silmälasit.

Fenno liikkeeseen on asennettu elokuussa 2018 saksalaisen linssivalmistaja Rodenstockin huipputarkka DNEye Scanner 2 mittauslaite. Tämän laitteen ja ImpressionIST 3D mitoituslaitteen löydät Suomessa vain Fenno optikolta.

Katso lisää: https://fennooptiikka.fi/dneye-skannaus-vain-fenno-optiikalta/

 

Kehykset


Uutuutena syksyllä 2021 saimme valikoimaamme Amerikkalaisen muotisuunnittelijan Tom Fordin kehykset. Niissä näkyy ajaton eleganssi, mutta ne ovat myös todella trendikkäät. Tom Fordin valikoimasta löydät kehykset niin naisille kuin miehille: klassiset, suuret, pyöreät tai hieman kissamaiset asetaattikehykset.


Valikoimassamme on paljon laatukehyksiä Italiasta, Saksasta, Espanjasta, Ranskasta ja Alankomaista. Yksi suosituimmista mallistoista on kuitenkin Suomessa suunniteltu ja Japanissa valmistettu TITAN-silmälasikehysmallisto, jota on myyty tyytyväisille asiakkaille jo yli 20 vuoden ajan. Kehykset kantavatkin Suomalaisen Työn Liiton myöntämää Design From Finland -merkkiä. Mallisto on kevyt, ajattoman tyylikäs ja ehdottoman ihoystävällinen. PT todella merkitsee Pure Titan, joten myös nikkelittömien kehysten saranat ovat 99,7 %:sti titaania. Katso lisää: https://fennooptiikka.fi/titan/

 

Ostamme kehyksiä myös suoraan kehysmessuilta Pariisista ja Milanosta valmistajilta, joilla ei ole Suomessa vakiintunutta maahantuojaa. Tällaisten kehysten omistajana voit olla miltei varma, ettei toisten samanlaisten haltija kävele heti seuraavassa kadunkulmassa vastaan. Muutoinkin valitsemme kehykset itse ja pyrimme pitämään mallistomme raikkaana, laadukkaana ja värikkäänä. 

 

Linssit reunahiotaan käsityönä Suomessa, minkä ansiosta kannamme ylpeinä Avainlippu-tunnusta. Kotimaisen reunahionnan johdosta meiltä tilatuilla silmälaseilla on nopea toimitusaika ja voimme linssittää uudestaan myös vanhan hyväkuntoisen kehyksen.


Piilolasiasioissa palveleva optikkomme auttaa löytämään sopivat piilolinssit myös hajataittoa korjaavina tai monitehoina.

 

Lisäksi olemme panostaneet omilla voimakkuuksilla saataviin urheilulaseihin ja aurinkolaseihin https://fennooptiikka.fi/aurinkolasit/. Urheilu- ja aurinkolasit voidaan linssittää suoraan kehykseen (mm. RayBan, Oakley, Maui Jim, Bollé). Meillä on myös muutama ns. adapterimalli (mm.Adidas, Bolle), jossa adapteri linssitetään meidän linsseillä ja etulinssiin voi valita eri värejä. Saamme tilattua myös uimalasit voimakkuuksilla. 

 

Me

Fenno Optiikka Muurame on yksityinen optikkoliike, joka kuuluu suomalaisten yrittäjien perustamaan Fenno Optiikka -ketjuun, joka perustettiin vuonna 2008. Yrityksemme virallinen nimi on Saga Vision Oy, jonka kotipaikka on Muurame. Avasimme Fenno Optiikka Muuramen helmikuussa 2013 silloin uuteen Muuramen Kauppakeskukseen. Meillä on jo useita tuhansia tyytyväisiä asiakkaita Muuramesta, Korpilahdelta, Säynätsalosta, Jyväskylästä ja kauempaakin.


Laukaan Optikko siirtyi meille edellisen yrittäjän siirtyessä eläkkeelle. Laukaan Optikko on palvellut jo vuodesta 1981 ja pyrimme jatkamaan laadukasta palvelua Laukaassa. Uudistettu myymälä avattiin 7.9.21 - kehysvalikoimaa on uudistettu ja saimme käyttöömme Rodenstockin DNEye Skannerin, jonka avulla pystymme tilaamaan biometrisiä silmälaseja myös Laukaassa. 

 

Optkko Pajula siirtyi saman yhtiön omistukseen syksyllä 2022 Tarja Pajulan jäädessä eläkkeelle. Pyrimme pitämään valikoiman värikkäänä, rohkeana ja merkeistä löytyy jatkossakin Pajulan tuttuja merkkejä, joita on täydennetty Fennon omilla merkeillä. Myös Pajulassa myymme biometrisia Rodenstockin huippulinssejä. 


Yhteinen päämäärämme on, että sinä voit nähdä mukavammin parhaalla mahdollisimmalla tavalla sekä korostaa tai tasapainottaa omaa yksilöllistä tyyliäsi. Palvelemme tarvittaessa joustavasti myös normaalien aukiolojen ulkopuolella.

 

 

 

 • Anne Kaisla

  Anne Kaisla

  Yrittäjä

  Optinen myyjä
  Kehyssovitukset
  Urheilulasit

 • Marika Lirkki

  Marika Lirkki

  Optikko, optometristi

  Näöntutkimukset
  Piilolasisovitukset
  Työnäkösovitukset

 • Irma Onali

  Irma Onali

  Silmälääkäri

 • Minna Mäkinen

  Minna Mäkinen

  Silmälääkäri